Varför min lådcykel är bästVarför min lådcykel är så fin, bra och smidig? Tackar som frågar. Ja, förutsatt att någon av er nu undrar vad svaret på frågan är. Hur som helst så kommer ni, vilket ni kan lista ut av titeln på inlägget, få reda på detta. Jag kommer att lista de olika sakerna som jag uppskattar med min lådcykel, helt enkelt.

 

Låt oss börja med färgen. Min lådcykel har en oerhört vacker färg. Den är grön men inte för grön. Den är inte militärgrön men heller inte oceaner därifrån. Den är vacker och ser värdig ut. Värdig och ganska lyxig, om ni frågar mig. När jag åker på lådcykeln känner jag mig cool, särskilt om jag bär något gult. Kombinationen av gult och grönt är nämligen fenomenal och om detta tvistar inga lärde.

 

En annan aspekt av min lådcykel är dess praktiska dimension, förstås. Det är ett utmärkt färdmedel som kan ta mig i sort sett överallt där jag behöver vara på kort tid. Jag åker inte gärna kollektivt. Jag har inte bil och inte heller körkort. Jag har min lådcykel och med den kan jag ta mig till:

 

  • Förskola och skola med barnen
  • Affären för att handla veckans alla varor
  • Stranden, när det vankas bad
  • Mamma och pappa, när de behöver hjälp eller påhälsning

 

Så ser det ut med det. Nu vill jag hylla ytterligare en viktig aspekt av lådcykeln.

 

Det finns en varelse i livet som betyder lika mycket för mig som min släkt och min familj. Denne någon är Kalle. Kalle är vår Bordercollie och han är alldeles jävla fenomenal. Problemet med Kalle är bara att hans fot krånglar. Den har faktiskt krånglat sedan han var 2 år gammal och föll från en höjd. Han har lite svårt att gå men det går ann kortare sträckor. Att skaffa en lådcykel var det bästa som kunde hända för min och Kalles relation. Särskilt för Kalles relation till omvärlden, förvisso.

 

I lådcykeln sitter han med tungan ute och hängandes över kanten. Han låter vinden blåsa i håret och är glad. Jag har aldrig sett honom så glad förut, som när han sitter där fram och tittar sig omkring. Det kanske är rimligt. Jag menar, han har aldrig kunnat gå snabbt. Han har aldrig åkt i bil eller tåg eller buss. Att sitta fram i lådcykeln är som att vara på Autobahn för honom.