Tandläkare i Södertälje igen

Jag har fått kallelse till min tandläkare i Södertälje nu. Jag tror inte att det finns någonting värre i världen än just det. Det ger mig en otrolig ångest att tänka på vad utfallet ska bli. Och egentligen är det inte bara resultatet av undersökningen. Det är också den hemska ångesten som kommer att hålla i sig fram till tillfället. Dagarna som tickar på fram till Dagen D. Eller Dagen T kanske man ska säga. Dagen då tandläkaren i Södertälje ska sätta sina klor i mig.

 

Ja, jag vet att det låter tramsigt. Jag är vuxen. Jag har gått till tandläkaren i Södertälje massvis med gånger. Ändå är min ångest över det så starkt. Är det någon av er, kära läsare, som känner igen sig i min ångest över tandläkare i Södertälje? Jag behöver alla tips jag kan få inför mitt besök.

 

Vad är det egentligen vi med tandläkarskräck är så oroliga över? Tanken slog mig i skrivande stund. Varför är just jag så otroligt rädd, när andra inte är det? Min storasyster har aldrig känt denna skräck, inte ens i närheten. Inte heller min mamma eller pappa. Och de går alla till precis samma tandläkare i Södertälje som jag går till. Jag måste försöka bena ut rädslorna:

 

  1. Smärtaspekten

 

Ja, självklart är detta en oerhört viktig komponent i min rädsla för tandläkaren i Södertälje. Att jag ska ha hål, att jag ska behöva genomgå en lagning. Borrning rakt in i tanden och ilningar genom hela huvudet, hela kroppen. Jag har lagat tänder förut, och jag vet att det inte är så farligt när det väl borras. Ändå är oron för tandläkaren i Södertälje så tydlig. Varför?!

 

  1. Kostnadsaspekten

 

Ingen har väl lyckats undgå att det kan vara otroligt dyrt att gå till tandläkare i Södertälje. En lagning kan kosta mängder. Jag får ångest över att tänka på att jag skulle få en smäll rakt i mitt monetära solar plexus. Jag har hört mardrömshistorier om kompisars kompisars kompisar som har fått betala skräcksummor. Kanske är berättelserna överdrivna, men ändå!

 

  1. Pilla i munnen-aspekten

 

De flesta jag pratar med om min skräck för tandläkaren i Södertälje förstår de två första punkterna. Denna har de svårare att förstå. Jag ogillar starkt när någon främmande person ska pilla i min mun. Jag står inte ut! Är det någon som känner igen sig i detta?

 

Jag tar alla tips jag kan få. Jag ska in till tandläkaren i Södertälje om 3 veckor!