Sak: Mobilskal

Hallå där!

 

Nu var det ett tag sedan som ni hörde något från mig och den här bloggen. Jag ska ge en snabb beskrivning till varför så är fallet. För ett par månader sedan kände jag mig väldigt trött på mitt vardagliga liv. Jag var fast i rutiner med jobb och träning och musik på ett sätt som inte var bra för mig. När en polare sedan berättade att han skulle åka till Costa Rica i tre veckor och surfa tvekade jag inte. Jag köpte omedelbart en biljett och hängde på, och det var det värt. Nu när jag är tillbaka i norden är jag piggare än någonsin. Pigg på livet och pigg på att köra igång med sak-bloggen igen. Så nu kör vi!

 

Dagens sak är mobilskal. Faktum är att jag kom på temat just under resan. Det var en person vi mötte som hade ett väldigt spektakulärt mobilskal. Jag och min reskamrat frågade hur hon tänkte. Hennes skal var format som en stor banan och det var svårt att se hur hon ens skulle få ner den i en väska. Hennes svar till varför hon valt ett sådant mobilskal var klockrent. Hon sa: ”Ingen annan är så dum att de har ett sånt här skal. Så då kan jag omedelbart känna igen min”. 1–0 till tjejen med mobilskalet.

 

Som vanligt ska jag komma med tre argument för varför dagens sak hyllas. Här kommer nu den första triaden av argument på flera månader. Håll till godo:

 

  1. Mobilskal ger karaktär

 

Ja, precis som i tjejens fall så är detta förstås ett starkt argument. Man kan välja färg och utförande som matchar ens själ. Eller varför inte välja ett mobilskal som går helt utanför ramarna för vem man är. Det är en accessoar så god som någon.

 

  1. Mobilskal skyddar telefonen

 

Den ursprungliga funktionen var förstås denna, och det håller som argument ännu. Med rätt skal kan man skydda mobilen så att den inte skadas av minsta lilla. Jag är oerhört nöjd med det mobilskal jag har valt till min Iphone. Det har skyddat den mot många faror.

 

  1. Mobilskal kan vara skal åt mer än mobilen

 

Sist men inte minst. Hittar man rätt mobilskal kan det förvara mycket mer än bara telefonen. Jag funderar just nu över huruvida jag vågar skaffa ett skal som också kan hålla alla mina kort. Problemet är att min mamma har ett sådant mobilskal. Ja, ni förstår problematiken.

 

Det var allt för sak-bloggen den här gången. Vi hörs snart igen!