Olika kundgrupper för bergvärme i Stockholm

Jag har arbetat med bergvärme i Stockholm under hela 2010-talet. Fler och fler människor inser fördelarna med att byta ut omoderna uppvärmningsmetoder mot nya. I takt med att miljömedvetenheten ökar hos Sveriges befolkning stiger populariteten för klimatsmarta lösningar. Detta är en väldigt, väldigt, väldigt positiv utveckling. Det finns mycket som vi kan vinna på att värma upp landets och huvudstadens fastigheter med diverse värmepumpar. Installation av just bergvärme i Stockholm är den mest effektiva och klimatsmarta lösningen just nu. Så att få arbeta med detta är oerhört utvecklande för en klimatångestdrabbad 40-åring som jag själv.

 

Nåväl, detta skulle inte handla om mig. Bergvärme i Stockholm var temat för detta inlägg och det är på det spåret som vi ska fortsätta. När jag är ute hos kunder möter jag många olika typer av livssituationer. 

 

Det kan vara en barnfamilj som äntligen har kunnat flytta in i sin drömvilla i Stockholm och därför vill optimera den med bergvärme. Två föräldrar och två/tre barn som tidigare bott i en liten 3a på Hägerstensåsen eller så. Jag vet inte, med det känns som att många av de familjer jag hjälpt med bergvärme i Stockholm har just den historien.

 

En annan kundkategori som vi ofta hjälper med bergvärme i Stockholm är ”paret i huset strax utanför stan”. Ni vet, de har bott i sitt hus i Nacka sedan 1985 och nu börjar det dra ihop sig inför pension. Dags att spara in på räkningarna, och vilket sätt är väl bättre än att införskaffa bergvärme i Stockholm en gång för alla. Faktum är att det är den här typen av kunder som vi får allra mest lovord av när arbetet är gjort och pumpen jobbar. Bergvärme i Stockholm tenderar att spara en väldig massa pengar för husägare, särskilt för de som bor i äldre hus.

 

Den sista kategorin av kunder som jag möter i mitt jobb med bergvärme i Stockholm kan vi kalla för Arvingarna. Det handlar ofta om syskon som har fått ta över villan eller lantstället efter att deras föräldrar har gått bort. Huset har kanske värmts upp av mer gammaldags uppvärmningsmetoder, och det är dags för förnyelse. Då vänder de sig till oss för att få lite bergvärme till huset.

 

Känner du igen dig i någon av kategorierna?