Julklappar genom tiderna – fortsättningenFörra veckan tog jag mig friheten att uttrycka min förvåning över konceptet att man utser årets julklapp. Jag mottog massvis med meddelanden från människor som uttryckte samma förundran över fenomenet. Män och kvinnor i alla åldrar frågar sig samma sak. Vad är det som driver oss till att vilja utse den bästa av alla julklappar? Räcker det inte med att alla människor får önska sig vilka de vill? Men nej, sedan 1988 har vi bestämt oss för att det ska finnas en ”vinnare”.

 

Eftersom inlägget uppskattades starkt så tänkte jag fortsätta på samma tema. Sist jag skrev så hann jag gå igenom julklapparna som vunnit 2019, 2018, 2017 och 2016. Dessa var i fallande ordning mobillåda (!), återvunna kläder, elcykel och VR-headset. För övrigt så kommer jag väldigt tydligt ihåg när VR-headsetet vann. Detta eftersom jag då fick pröva första gången. Det känns galet att det redan är 3 år sedan. Tiden går fort, men det visste ni redan. Nu kör vi:

 

2015

 

Av alla julklappar som vunnit så är detta en av mina favoriter. Det är också en av de märkligare men ändå praktiska uppfinningar mänskligheten kommit på efter år 2000. Mina damer och herrar, jag ger er Robotdammsugaren. Av alla julklappar som fanns att tillgå julen 2015 så var denna bäst. Är det någon som äger en? Kanske till och med någon som fick en detta år?

 

2014

 

Nu börjar det bli ett tag sedan! Av julklapparna som såldes under julen för 5 år sedan var det en som stack ut mer än andra. Nämligen aktivitetsarmbandet! Jag vet inte, men kanske var det i kölvattnet av denna popularitet som Apple släppte sin klocka? Hur som helst så minns jag att detta var väldigt populärt då, och är än idag. Det är därför inte förvånande att den utsågs till årets bästa av alla julklappar!

 

2013

 

2013 års bästa julklapp förvånade mig en aning. Det var nämligen råsaftcentrifug. Till att börja med: Vad är det? Man kan förstås tyda funktionen på namnet. Men jag har aldrig någonsin hört någon som har en sådan. Kanske låg jag i dvala under julen 2013 och lyckades missa att årets bästa av alla julklappar skulle bli saftblandaren!

 

Uppskattar ni detta? I såna fall kommer jag försöka producera minst ett inlägg till innan julen är här. Jag tycker i alla fall att det är roligt att tillåta sig att ta en walk down memory lane ibland. Det antar jag att ni också gör!

 

God jul!