Bli konsult eller ej?

När jag föreläser är det många som vill ställa frågor till mig efteråt. Jag älskar den här biten av mitt jobb. Det är utvecklande för mig eftersom jag får se min publik rakt i ögonen för en gångs skull. Det är också (förhoppningsvis) utvecklande för min publik eftersom de får chansen att presentera sina funderingar. Många av frågorna handlar om vad det innebär att bli konsult. Fördelar och nackdelar, fällor och möjligheter – Ja, allt! Jag måste förstås erkänna att jag är relativt vinklad i mina svar. Jag valde att bli konsult redan när jag var 21 och hade haft en ”vanlig” anställning i 2 år. Nu har jag varit det i över 15 års tid, och för mig har det fungerat väldigt bra. Naturligtvis kan inte alla bli konsulter. Alla passar helt enkelt inte som det, men för vissa kan det vara helt rätt väg att gå. 

 

Jag tror starkt på att motivationen att ta i det där lilla extra stiger när man blir konsult. Att känna att det jobb man faktiskt gör resulterar i pengar i plånboken. Att känna att man utvecklas i takt med att man tillåter sig att utvecklas. Ambitionsnivån och karriären är två kurvor som ökar exponentiellt. Hur brant kurvan blir, det väljer du själv när du blir konsult. Detta lockar inte alla, men det lockade mig en gång i världen.

 

En annan aspekt som jag älskar med mitt jobb är dispositionen av veckans timmar. Jag tror inte riktigt på den traditionella måndag till fredag-modellen som alla går efter. Vem är det som har bestämt att vi ska arbeta på det sättet – Gud? När man blir konsult är man sin egen Gud i så fall. Man kan jobba morgon, eftermiddag, kväll eller för all del natt om man känner för det. Eller varför inte helg? Vad är helg egentligen? Blir du konsult kan du ta helg tisdag och onsdag istället. Det tycker jag om!

 

Detta är bara några av de tankar som jag har om varför man kan bli konsult. Om ni kommer och ser min föreläsning kommer ni att få en väldig massa fler insikter och tips.

 

Har ni några frågor efter att ha läst detta är ni såklart välkomna att skriva ett mail. Jag svarar i den mån jag kan.