3x Catering Uppsala

Jag har aldrig funderat över att man kan beställa catering i Uppsala särskilt mycket. Det var när min lillasyster började jobba inom branschen som jag fick upp ögonen för det. Inte för att det direkt kryllade av tillfällen för mig att anlita hennes firma i Uppsala för catering, men ändå. Det kom in i mitt medvetande på något sätt.

 

Det föll sig så att förra året var det stora event-året för min del. Den enda tillställningen avlöstes mot den andra, och det var kalas och events av väldigt varierande typ. Gemensam nämnare för dessa tre stora happenings var att jag ansvarade för beställningen av maten. Förmodligen var det just för att min syrra nu var någon slags chef för ett företag som just levererade catering i Uppsala.

 

Jag valde att göra på lite olika sätt under alla dessa tillställningar, och nedan ska jag berätta om hur jag gick tillväga. Hoppas att ni tycker att det är någon slags innehåll i alla fall! Nu kör vi:

 

  1. Svensexan och den spanska buffén

 

En av mina närmaste vänner skulle gifta sig och traditionsenligt anordnades en svensexa för att fira honom. Han kidnappades av kidnappningsansvarig tidigt på morgonen. Vi körde honom med förbundna ögon till en rallycross-bana där han fick uppleva sin dröm. Sedan skedde en rad roliga aktiviteter under dagen, och tillslut var det dags för mat. Catering i Uppsala, beställt av mig – Den ansvarige. Jag valde spanskt. Jag visste nämligen att Fredrik älskade spanskt. Som tur var kunde syrrans catering i Uppsala leverera just detta. Korvar av mängder av olika slag och spanska influenser överlag. Mycket lyckat!

 

  1. 70-årskalaset och den italienska buffén

 

Medelhavstemat fortsatte. Min f.d. chef bodde i Italien under sin ungdom, och sedan dess har hon inte släppt taget. När jag, återigen, fick uppdraget att ordna catering i Uppsala för hennes 70-årsskiva var det en självklarhet vad jag skulle välja. Det italienska köket skulle utgöra den meny som skulle tillhandahållas på kalaset. En extremt lyckad catering i Uppsala om du frågar mig.

 

  1. Bröllopet och den svenska menyn

 

Succén på svensexan gjorde att jag skulle få uppdraget igen. Jag trodde att de hade utsett ansvarig för catering i Uppsala för längesedan, men så var inte fallet. Den här gången ville de ha något annat än medelhavsmat, och det kändes kul att testa något nytt. Även om min kompis sida av släkten förespråkade mat från andra matkulturer så gällde annat tycke och smak för hans blivande frus familj. Riktiga traditionalister som utkrävde svensk mat som catering i Uppsala för deras dotters bröllop. Sagt och gjort, jag fixade catering i Uppsala av oerhört traditionella svenska smaker. Sill, lax, västerbottenpaj, köttbullar – You name it!